Jura Soldat – voditelj Aquila fitness centra


Rođen sam u Čakovcu 10.05. 1977 godine a sport je u mojem životu važan dio od ranoga djetinjstva. Naime, već sam se sa šest godina počeo baviti tenisom, a nešto kasnije košarkom. Osim toga, sport je ugrađen i u poslove u turizmu kojim se također bavim. Primjerice, kao turistički animator radio sam grupne fitness treninge, vodio sam biciklističke i planinarske ture. Teretanu sam otkrio sa osamnaest godina i od onda ostao aktivan u tome području. Posao u fitnesu spaja moju potrebu za aktivnošću, a i sviđa mi se ideja da mogu pomoći ljudima da se osjećaju bolje i da budu zdraviji.

Svoje dosadašnje znanje i iskustvo upotpunio sam certifikatom Instruktora fitnessa u teretani. Mišljenja sam da u svakome području ljudske djelatnosti bez dodatnih edukacija i bez želje za usavršavanjem nema napretka stoga koristim svaki trenutak da se dodatno educiram i napredujem, stoga redovito pohađam seminare i rado odlazim na radionice, te istražujem nova saznanja na području fitnessa.

Izdvojio bih neke od seminara i radionica koje sam pohađao:
INSTRUKTOR FITNESA – FITNES UČILIŠTE,
TOTAL BODY COACH – LEVEL1,
TRAINING FOR WARRIORS – LEVEL 1 INSTRUCTOR,
TRAINING FOR WARRIORS – LEVEL 2 INSTRUCTOR,
KETTLEBELL INSTRUCTOR – STEVE MAXWELL S&C,
BODYWEIGHT SEMINAR – MARINO BAŠIĆ,
WEIGHTLIFTING SEMINAR – MARINO BAŠIĆ & GORAN SAJKO,
STEVE MAXWELL PRO TRAINER CERTIFICATE – STEVE MAXWELL S&C

Osim o načinu i primjeni vježbanja, educiram se i o nutricionizmu u fitnessu te sam licencirani PRECISION NUTRITION LEVEL 1 COACH.
Cilj mi je kao treneru da vam pomognem da postanete najbolja moguća verzija samog sebe i da na treningu date maksimum, te da ponekad trenirate iznad svojih granica i da sa završetkom treninga otiđete s osmijehom na licu.

Pravilnu tehniku svake vježbe smatram osnovom sigurnog i efikasnog treninga. Stoga s klijentima do detalja usavršavam tehnike sa slobodnim utezima i raznim rekvizitima poput girja ili rada na trenažerima.